KAIMAK
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ TOY ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Παρασκευή.17.05.2013
14.00 Προπαρασκευαστικές Εργασίες για την Οργάνωση των Εκδηλώσεων.
16.00 Προπαρασκευαστικές Εργασίες για την Γαστρονομική Έκθεση.
20.00 Σησαμοτριβείο, Εγκαίνια της Έκθεσης ‘Οι δρόμοι του Κερασιού' της εικαστικής ομάδας του Πάρη Χατζιγιάννη.
Σάββατο. 18.05.2013
10.00-22.00 Πάρκο Καταρρακτών - Γαστρονομική Έκθεση.
10.00 Κέντρο Καταρράκτες, Εργαστήρι Ανάπτυξης Πρωινού & Κεράσματος με χρήση τοπικών προϊόντων.
11.30 Δημαρχείο Έδεσσας, Υποδοχή Αποστολής από το Καβαντάρτσι.
Εκδήλωση
17.00 Επίσημη Έναρξη από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου, τον Δήμαρχο Καβαντάρτσι κ.Αλεξάντερ Πάνοβ & εκπρόσωπο της JTS ΙΡΑ CBC.
To forum συζήτησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα :
- Δημιουργία Πρωινού με χρήση τοπικών προϊόντων - Ελληνικό Πρωινό Ειδικός Γαστρονομίας, Γιώργος Παλησίδης, ΑΓΕΙ Θεσσαλονίκης.
- Γαστρονομικός Τουρισμός & Υγιεινή Διατροφή, Dr. Γεώργιος Μπόσκου, Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Γαστρονομικός Τουρισμός Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Οχρίδας.
- Η Αξία της Έρευνας, Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης στο Γαστρονομικό Τουρισμό Βασίλης Σιομάδης, ΓΣΕΒΕΕ.
- Σκέψου Διαφορετικά, Σκέψου ως μαθητευόμενος σε σχολή Μαγειρικής Chief Θεόδωρος Κουραντζόγλου.
- Συντονισμός Συζήτησης - Παρουσίαση Διασυνοριακού Προγράμματος ΚΑΙΜΑΚ Αθανάσιος Δήμτσης - Έδεσσα, Ελένη Ψυχογυιού - Έδεσσα, Κατερίνα Δέλλιου Ευάγγελος Κυριακού - Έδεσσα, Τοντόρ Εφρέμοβ – Καβαντάρτσι.
Ο Γιώργος Παλησίδης δημιουργεί γεύσεις με κρασί & κεράσι.
18:00 Παρουσίαση Γευσιγνωσίας στο Πάρκο Καταρρακτών.
19.30 Επίσημη Έναρξη της Έκθεσης Γαστρονομίας.
20.00 Διαγωνισμός για τον καλύτερο 'Μεζέ‘.
20.30 Μουσική Παραδοσιακή Εκδήλωση.
Οι ομάδες εργασίας συμμετέχουν στην Γευσιγνωσία & στην Γαστρονομική Έκθεση.
Κυριακή.19.05.2013
10.00-22.00 Πάρκο Καταρρακτών - Γαστρονομική Έκθεση.
Οι ομάδες εργασίας συμμετέχουν στην Γευσιγνωσία & στην Γαστρονομική Έκθεση.